Prepar3DV5 Compatibility

Post Reply
speedbird144
Posts: 10

Re: Prepar3DV5 Compatibility

Post by speedbird144 » Thu Apr 16, 2020 2:47 pm

Good day all.
I cannot install YSSY, the installer keeps crashing. KBOS and EKCH are fine.
Thanks
aerobird
Posts: 11

Re: Prepar3DV5 Compatibility

Post by aerobird » Fri Apr 17, 2020 7:53 am

On Universal installer in Toronto I see latest only V1.6 (16 Feb 2019)
JimBeamBlack
Posts: 58

Re: Prepar3DV5 Compatibility

Post by JimBeamBlack » Fri Apr 17, 2020 8:11 am

Oh man, getting nervous.

I hope Tampa is compatible, the V5 default is nasty. It would even be fine without all the extra areas around it. Except maybe the Skyway bridge, that's pretty sweet.
micstatic
Posts: 23

Re: Prepar3DV5 Compatibility

Post by micstatic » Fri Apr 17, 2020 9:33 am

Montreal/Tampa/Buffalo/Midway. Hope these will work
Ifikratis
Posts: 53

Re: Prepar3DV5 Compatibility

Post by Ifikratis » Fri Apr 17, 2020 1:10 pm

I guess they will release new installers for these too.
MagisterMilitum
Posts: 2

Re: Prepar3DV5 Compatibility

Post by MagisterMilitum » Fri Apr 17, 2020 1:22 pm

Thanks for the update. Hoping that we also hear further about Athens and Corfu.
martin[flytampa]
Site Admin
Posts: 5196

Re: Prepar3DV5 Compatibility

Post by martin[flytampa] » Fri Apr 17, 2020 1:48 pm

aerobird wrote:
Fri Apr 17, 2020 7:53 am
On Universal installer in Toronto I see latest only V1.6 (16 Feb 2019)
Yes, yesterday everything seemed ok with CYYZv1.6 in P3Dv5. Later I found a little issue with a river/flatten and its now updated to 1.7.
speedbird144
Posts: 10

Re: Prepar3DV5 Compatibility

Post by speedbird144 » Fri Apr 17, 2020 2:33 pm

Sydney installer is still crashing for me.
martin[flytampa]
Site Admin
Posts: 5196

Re: Prepar3DV5 Compatibility

Post by martin[flytampa] » Fri Apr 17, 2020 2:52 pm

speedbird144 wrote:
Fri Apr 17, 2020 2:33 pm
Sydney installer is still crashing for me.
What you mean by crashing? You are running this file? FlyTampa_Sydney_FSX_P3D_12.exe
speedbird144
Posts: 10

Re: Prepar3DV5 Compatibility

Post by speedbird144 » Fri Apr 17, 2020 2:59 pm

I downloaded http://www.flytampa.org/dwl/FlyTampa_Sy ... _P3Dv5.exe from page one and then ran it. The installer appears and I see it says 3Dv5 below FlyTampa logo. At the bottom there is preselected folder D:\P3DV5 (D is where my sim is installed. When I click Install the installer disappears. That's it. I did the same steps for other sceneries and all of those installed just fine. Not sure what is happening with Sydney.
Thanks
martin[flytampa]
Site Admin
Posts: 5196

Re: Prepar3DV5 Compatibility

Post by martin[flytampa] » Fri Apr 17, 2020 3:05 pm

speedbird144 wrote:
Fri Apr 17, 2020 2:59 pm
I downloaded http://www.flytampa.org/dwl/FlyTampa_Sy ... _P3Dv5.exe from page one and then ran it. The installer appears and I see it says 3Dv5 below FlyTampa logo. At the bottom there is preselected folder D:\P3DV5 (D is where my sim is installed. When I click Install the installer disappears. That's it. I did the same steps for other sceneries and all of those installed just fine. Not sure what is happening with Sydney.
Thanks
That sounds about right. The Sydney Update you download on page one only contains a couple of files, so it is very fast. The important thing is to have the full Sydney scenery installed before applying the Update.
StarBlue1967
Posts: 26

Re: Prepar3DV5 Compatibility

Post by StarBlue1967 » Fri Apr 17, 2020 3:07 pm

Hey FT,

Thanks for being on top of the v5 release and having several of your more recent sceneries available. I use KLAS a lot and so I was extremely happy it was on the list. Maybe one thing to help sales is to update the scenery pages that have been confirmed to work with the P3Dv5 box. It is the small box at the bottom of the description that is usually dark gray or blackish in color.

BTW, if you haven't picked up EKCH (Copenhagen-Reboot)...GO GO NOW! I have fallen in love with this airport! But then again you all know FT is high top tier on everything they do.

Jhan
speedbird144
Posts: 10

Re: Prepar3DV5 Compatibility

Post by speedbird144 » Fri Apr 17, 2020 3:17 pm

I am a bit confused. So I have full version on P3Dv4.5. Does it mean I need to contact support to send me a download link for the full version? Will that full version include V5 option? After reinstallation I will need to install this v5 update. Correct? Thanks again.
JimBeamBlack
Posts: 58

Re: Prepar3DV5 Compatibility

Post by JimBeamBlack » Fri Apr 17, 2020 3:28 pm

StarBlue1967 wrote:
Fri Apr 17, 2020 3:07 pm
BTW, if you haven't picked up EKCH (Copenhagen-Reboot)...GO GO NOW! I have fallen in love with this airport! But then again you all know FT is high top tier on everything they do.
I have that in my cart right now!! Looks Amazing!!
Post Reply