Dynamic Lighting Issue

Post Reply
joshakjohn
Posts: 3

Dynamic Lighting Issue

Post by joshakjohn » Thu Aug 20, 2020 5:19 pm

Hi there,

I'm having an issue with the dynamic lighting where it does not work upon arrival from a different airport. If I start the flight at Copenhagen there are no issues and the lighting works fine but I've done two flights since purchasing from other airports and upon arrival the airport is dark with no lights.

I've noticed another thread with someone having the same issue but unfortunately there was no answers as to any solutions.

Configurator is set to dynamic lights as is P3D which is evidenced by the fact it works fine when starting at EKCH but not when arriving. Also running the latest version of EKCH.

Any ideas as to whats causing this/a fix for this issue?

Thanks
joshakjohn
Posts: 3

Re: Dynamic Lighting Issue

Post by joshakjohn » Tue Aug 25, 2020 5:17 pm

Any suggestions/resolutions on resolving this issue?
gianluk81
Posts: 19

Re: Dynamic Lighting Issue

Post by gianluk81 » Mon Aug 31, 2020 3:44 pm

Hi,
have a same issue.
Yesterday fly from ESGG to EKCH and when arrive at EKCH don't have a dynamic lights on ground. Exit sim, reload sim, start from EKCH at night, and DL works regular.
Usually when it does this it's because the dynamic light fx controller is missing.
gianluk81
Posts: 19

Re: Dynamic Lighting Issue

Post by gianluk81 » Mon Aug 31, 2020 3:56 pm

joshakjohn wrote:
Tue Aug 25, 2020 5:17 pm
Any suggestions/resolutions on resolving this issue?
...A curiosity, you use Lorby-SI Addon Organizer? And...use 2.2 version (last) of EKCH?
emilios[flytampa]
Site Admin
Posts: 1278

Re: Dynamic Lighting Issue

Post by emilios[flytampa] » Tue Sep 01, 2020 2:08 pm

Sorry for the delay on this one. Looking into it, will update you soon.
Roni Jatkola
Posts: 2

Re: Dynamic Lighting Issue

Post by Roni Jatkola » Tue Sep 15, 2020 3:17 pm

Hi! I also have this problem. I flew today from Helsinki to FlyTampa Copenhagen and l didn't have dynamic lights when arriving in Copenhagen. But always when my departure airport is Copenhagen the dynamic lighting works fine. Do you have any solutions?
jguillon
Posts: 1

Re: Dynamic Lighting Issue

Post by jguillon » Thu Sep 17, 2020 2:22 pm

Exact same issue here in P3Dv5, totally dark when flying in from somewhere else, all fine when starting at EKCH.
Tried to re-install, no change.
emilios[flytampa]
Site Admin
Posts: 1278

Re: Dynamic Lighting Issue

Post by emilios[flytampa] » Fri Sep 18, 2020 3:05 am

Sorry guys, it looks like the CPH lights are affected by a P3Dv5 bug for the moment. Any chance that you have seen similar behavior at other airports which use dynamic lighting?
Roni Jatkola
Posts: 2

Re: Dynamic Lighting Issue

Post by Roni Jatkola » Sat Sep 19, 2020 4:10 pm

Hi! Unfortunately I have flown only one flight in last 2 months so l can't say is this problem also with another airports which use Dynamic Lighting but l have read in another forums that there would be the same problem with few another airports. And sorry my bad english xd
joshakjohn
Posts: 3

Re: Dynamic Lighting Issue

Post by joshakjohn » Wed Sep 23, 2020 3:09 pm

emilios[flytampa] wrote:
Fri Sep 18, 2020 3:05 am
Sorry guys, it looks like the CPH lights are affected by a P3Dv5 bug for the moment. Any chance that you have seen similar behavior at other airports which use dynamic lighting?
Not noticed the issue at other airpots, (granted haven't tried them all). Only airport I've noticed so far is CPH.
airbadger
Posts: 24

Re: Dynamic Lighting Issue

Post by airbadger » Sun Nov 08, 2020 12:40 pm

I just bought EKCH and don't' have DL. Is this a permanent issue?

edit: I can confirm this bug still exists in 5.1. I arrived to EKCH with no DL. I restarted P3D, spawned in at a gate, and DL came back on. This is not working, and it sounds like it hasn't been working for months.
Ricc
Posts: 2

Re: Dynamic Lighting Issue

Post by Ricc » Sun Nov 08, 2020 4:41 pm

emilios[flytampa] wrote:
Fri Sep 18, 2020 3:05 am
Sorry guys, it looks like the CPH lights are affected by a P3Dv5 bug for the moment. Any chance that you have seen similar behavior at other airports which use dynamic lighting?
I hope I'm not too late to respond to this, but a long time ago people had a similar issue with Gaya Simulation's LOWW in P3Dv4.
B777ER
Posts: 387

Re: Dynamic Lighting Issue

Post by B777ER » Sun Nov 22, 2020 10:53 am

Any fix on the horizon?
Post Reply