Hotfixes [X-Plane]

Tim/Rodeo314
Posts: 6

Re: Hotfixes [X-Plane]

Post by Tim/Rodeo314 » Fri May 15, 2020 5:05 am

trisho0 wrote:
Thu May 14, 2020 9:34 pm
emilios[flytampa] wrote:
Sun May 10, 2020 10:27 am
Fixed an issue where asphalt/ground on the aprons is rough and requires extra thrust.

Includes an option where the static aircraft are removed. To use that option, copy the .dsf from the 'no_statics' folder into the main +50+010 folder and replace. To revert back to the initial release file, copy the .dsf file from the 'original' folder into the main +50+010 folder and replace.

download: EarthNavData.zip
Drop all files and folders into 'X-Plane 11\Custom Scenery\FlyTampa_Copenhagen_0_airport\Earth nav data\+50+010' and replace
Installed today Copenhagen for X-Plane 11. Do I need that EarthNavData.zip file or is included already with v2 Installer?
Based on the above, the fix is integrated in the main download; the file provided does contain a no-static version, however, so you need it if you want the latter.
emilios[flytampa]
Site Admin
Posts: 1220

Re: Hotfixes [X-Plane]

Post by emilios[flytampa] » Fri May 15, 2020 7:38 am

trisho0 wrote:
Thu May 14, 2020 9:34 pm
emilios[flytampa] wrote:
Sun May 10, 2020 10:27 am
Fixed an issue where asphalt/ground on the aprons is rough and requires extra thrust.

Includes an option where the static aircraft are removed. To use that option, copy the .dsf from the 'no_statics' folder into the main +50+010 folder and replace. To revert back to the initial release file, copy the .dsf file from the 'original' folder into the main +50+010 folder and replace.

download: EarthNavData.zip
Drop all files and folders into 'X-Plane 11\Custom Scenery\FlyTampa_Copenhagen_0_airport\Earth nav data\+50+010' and replace
Installed today Copenhagen for X-Plane 11. Do I need that EarthNavData.zip file or is included already with v2 Installer?
You dont really need this hotfix unless you are interested in having a version where static aircraft are removed. All the essential fixes are included in the installer you have already downloaded.
trisho0
Posts: 230

Re: Hotfixes [X-Plane]

Post by trisho0 » Fri May 15, 2020 9:11 am

Thanks to all from this thread. I think by removing the static aircrafts the sim saves memory or maybe it doesn't matter?
WebMaximus
Posts: 153

Re: Hotfixes [X-Plane]

Post by WebMaximus » Fri May 15, 2020 9:19 am

I think the difference in resources is negligible.

The major reason for providing airport scenery without any static aircraft is for those flying online. And I really wish that would be a standard for all airport scenery developers to always include that option.

I'm not a scenery developer so I wouldn't know what is possible and not but someone told me in the past, as long as the right models of static aircraft are used, they should react correctly based on how you set the 'Show parked aircraft' option in X-Plane. So, when you have static aircraft even with that option unchecked, I guess that means the scenery developer included some own/custom type of static aircraft models.

I'm sure Emilios could tell us more about this from a technical POV.
trisho0
Posts: 230

Re: Hotfixes [X-Plane]

Post by trisho0 » Fri May 15, 2020 9:27 am

WebMaximus wrote:
Fri May 15, 2020 9:19 am
I think the difference in resources is negligible.

The major reason for providing airport scenery without any static aircraft is for those flying online. And I really wish that would be a standard for all airport scenery developers to always include that option.

I'm not a scenery developer so I wouldn't know what is possible and not but someone told me in the past, as long as the right models of static aircraft are used, they should react correctly based on how you set the 'Show parked aircraft' option in X-Plane. So, when you have static aircraft even with that option unchecked, I guess that means the scenery developer included some own/custom type of static aircraft models.

I'm sure Emilios could tell us more about this from a technical POV.
A Configurator Tool like in FSX and P3Dv4 could be useful. That way we could turn static aircraft "Off" and other settings.
WebMaximus
Posts: 153

Re: Hotfixes [X-Plane]

Post by WebMaximus » Fri May 15, 2020 10:04 am

Yep, that would be very useful!
emilios[flytampa]
Site Admin
Posts: 1220

Re: Hotfixes [X-Plane]

Post by emilios[flytampa] » Fri May 15, 2020 12:43 pm

Not possible in XPlane i m afraid. Only one naming convention is allowed for compiled scenery assets, therefore switching can only be manual.
emilios[flytampa]
Site Admin
Posts: 1220

Re: Hotfixes [X-Plane]

Post by emilios[flytampa] » Fri May 15, 2020 9:01 pm

The hotfix .zip is updated with a couple more stuff plus tower view. South tower made more sense to view runway movement.
WebMaximus
Posts: 153

Re: Hotfixes [X-Plane]

Post by WebMaximus » Sat May 16, 2020 2:36 am

Wow, that was fast Emilios!

Thanks for adding the tower view and thanks again for filling the void where we finally have a CPH in X-Plane.
WebMaximus
Posts: 153

Re: Hotfixes [X-Plane]

Post by WebMaximus » Sat May 16, 2020 3:34 am

Just to clarify, are these latest things including the tower view included in the fix in this thread or via the universal download application?

My goal is to have all the latest fixes and with no static aircraft visible in the scenery.
morst
Posts: 34

Re: Hotfixes [X-Plane]

Post by morst » Sat May 16, 2020 3:39 am

Hey

Have installed hotfix, but still have default textures in the converted tile and no tower view - still at the arpon close to the gates and ground level.

Can ypu try to fix the default textures in the converted tile and a proper tower wie?

Thank you very much

Cheers Morten
morst
Posts: 34

Re: Hotfixes [X-Plane]

Post by morst » Sat May 16, 2020 3:39 am

Hey

Have installed hotfix, but still have default textures in the converted tile and no tower view - still at the arpon close to the gates and ground level.

Can ypu try to fix the default textures in the converted tile and a proper tower wie?

Thank you very much

Cheers Morten
WebMaximus
Posts: 153

Re: Hotfixes [X-Plane]

Post by WebMaximus » Sat May 16, 2020 4:47 am

Same thing here, still no tower view unfortunately even after re-applying the fix found in post #1
morst
Posts: 34

Re: Hotfixes [X-Plane]

Post by morst » Sat May 16, 2020 4:51 am

Ok iam not the only one.... and still have default terrain blended with converted ortho tile. Did the tile 2-3 Times. 😌
Attachments
C2F49D31-BA3B-4B3F-AE16-6F9D0AF3D73A.jpeg
C2F49D31-BA3B-4B3F-AE16-6F9D0AF3D73A.jpeg (6.64 MiB) Viewed 700 times
Post Reply